- 3 kis db alma (savanykás, lereszelve összesen kb. 200 g)
- 2 db tojás
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 50 g vaj (olvasztott)
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 ek porcukor
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy
merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a
reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus
palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát
egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a
palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma
egyenletes elterítésében.
Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre
sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a
többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lesz.)
Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk.