2013. november 22., péntek

Almás-fahéjas palacsinta

Hozzávalók:
- 3 kis db alma (savanykás, lereszelve összesen kb. 200 g)
- 2 db tojás
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 50 g vaj (olvasztott)
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 ek porcukor
 
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
 
A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
 
Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lesz.)
 
Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk.