2013. október 26., szombat

Vöröslencsefőzelék citromos húsgolyóval

Hozzávalók:


A húsgolyókhoz
- 50 dkg darált marhahús
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 1 kávéskanál római kömény
- só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma (reszelt)
- koriander ízlés szerint (friss)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
 
Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük. Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet. Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.

A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
 
Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, korianderrel és chilivel tálaljuk.