A tésztához:
- 17,5 dkg vaj
- 10-10 dkg cukor, étcsokoládé és liszt
- 5 tojás
- 2 evőkanál eperlekvár
- 7 dkg őrölt mandula
- fél tasak sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 narancs reszelt héja
- 4 teáskanál instant kávé
A vajat habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk
az 5 tojássárgáját, és szintén habosra keverjük. Beleteszünk 2 evőkanál
eperlekvárt. A csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk, és a krémhez
keverjük. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát is belekeverjük. A
tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszába, és
kipattintható tortaformába öntjük. Nem túl meleg sütőben kb. 50 perc
alatt megsütjük.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral,
beletesszük a tojássárgákat, a reszelt narancshéjat és a kávéport. A
tortát négy lapra vágjuk, a lapokat megtöltjük a krémmel, majd egymásra
rakjuk. A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, a maradékkal
pedig feldíszítjük a torta tetejét. Csokidarabkákkal is megszórhatjuk.