2013. július 8., hétfő

Fűszeres zölddiólikőr

Hozzávalók:


-         1 liter 87 fokos tiszta alkohol
-         8 db zöld dió
-         15 db meggy
-         1 mk reszelt gyömbér
-         1 púpozott kikanál pörkölt kávé
-         12 dkg mazsola
-         1 narancs reszelt héjja
-         3 szem szegfűszeg
-         1 darabocska fahéj
-         75 dkg cukor
-         1 liter víz

A zöld diót karikára vágjuk és az előkészített hozzávalókkal együtt beletesszük egy nagyobb méretű befőttesüvegbe.

A cukrot feloldjuk a vízben és ráöntjük a gyümölcsre, végül hozzáadjuk a szeszt is. Összekavarjuk és két hónapig meleg helyen érleljük.

Gézen átszűrve üvegekbe töltjük. Kellemes, kissé fanyar ízű fűszeres likőr lesz belőle.