2013. július 3., szerda

Fűszeres töltött padlizsán

Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 25 dkg felkockázott csirkemell
- 1 db nagy lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 1 kis paradicsomsűrítmény
- 2 gerezd fokhagyma
- só, cayenne bors, koriander, római kömény, kakukkfű, curry, cukor, pirospaprika, chili


A lilahagymát egy kis cukor és só hozzáadásával zsíron megkapatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott cukkinit. A tűzről levéve pirospaprikázzuk, és hozzáadjuk az összes fűszert ízlés szerinti mennyiségben.

Újból a tűzre tesszük, magasabb fokozatra, és hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd kisebbre tesszük a lángot, és kis vizet és a paradicsomsűrítményt adunk hozzá, és lefedve főzzük.

Ez idő alatt megpucoljuk a padlizsánt, kettévágjuk, kibelezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk kicsit, és besózzuk.

A húst megkóstoljuk, esetleg kicsit utánfűszerezzük, ha kell egy kis só, bors, és bekapcsoljuk a sütőt.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a padlizsánokat,  majd megtöltjük a húsos szósszal. Ha marad még hús, akkor egy paradicsomot kibelezünk, és a maradékot abba töltjük, amit szintén a padlizsánok mellé helyezünk. A maradék 1 db paradicsomot pedig a padlizsánok tetejére karikázzuk.

200 fokon (4-5) fokozaton olyan 30 percig sütjük. Rizzsel, főtt krumplival tálaljuk.