- 60 dkg sárgabarack
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 cs sütőpor
A tetejére:
- 1 ek porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
A kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát. A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.
Fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét és légkeverésen, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Kockákra vágva tálaljuk. Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut.