2013. május 5., vasárnap

Feketeerdős pavlova meggyel - Anyák napjára

Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje (hab)
- 200 g porcukor
- 1 tk balzsamecet/almaecet
- 3 ek kakaó
- 2 tk keményítő
- 5 dkg étcsokoládé
- meggypálinka (elhagyható)
- 2 dl tejszín (porcukorral habbá verve)
- 15 dkg meggy (befőtt)

A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük. Majd tovább keverve hozzáadjuk a keményítőt, kakaóport és balzsamecetet.

A sütőpapírral bélelt tepsibe tetszőleges nagyságúra kanállal kerek formájú halmokat alakítunk, először 150 fokon, majd lejjebb véve a hőfokot 30 percig szárítjuk. (Kívül roppanós lesz, belül picit még ragacsos.) Sütés után még bent tarthatjuk, hogy ne essen össze.

Az étcsokoládét cseresznyepálinkával felolvasztjuk, a végén leöntjük vele. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a lapok közé tesszük.

Meggyel megdíszítjük és csokival tálaljuk.