2013. május 21., kedd

Banánlepény

Hozzávalók:
- 4 banán
- diónyi vaj
- 4 tojás
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor

A banánokat meghámozzuk és egycentis karikákra vágjuk. A vaj felét egy serpenyőben megolvasztjuk és a fele gyümölcsöt enyhén megpirítjuk rajta.

Közben a tojásokat egy tálban felverjük, cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, s az így kapott massza felét a már megpirított banánkarikákra öntjük. Közepes lángon sütjük, ha megkocsonyásodik megfordítjuk és a másik oldalát kb. 2 perc alatt megpirítjuk.

 Ha elkészült tányérra csúsztatjuk, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük. A maradék banánból és masszából még egy lepényt készítünk.