2013. május 7., kedd

Feta sajtos, olívabogyós csirke

Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 4 nagy paradicsom
- 3 nagy lilahagyma
- 500 ml zöld magozott olívabogyó
- 200 g feta sajt
- 2 tk olaszos fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
- 12 pita

Az egész csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk és az alsó combokat elválasztjuk a felsőtől. Tepsibe helyezzük, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.

A lilahagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk és karikákra szedjük, majd rádobáljuk a csirkecombokra. A paradicsomokat is felkarikázzuk, és azokat is ráhelyezzük. Végül rászórjuk az olívabogyókat. 

Meglocsoljuk az olívaolajjal, fóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe kb. 50-60 percre (200 fokon). Amikor a csirkecombok megpuhultak, levehetjük a fóliát, és még pár percet piríthatjuk.

Tálalás előtt a pitákat 1-2 percre betesszük a mikróba, melegen kínáljuk a csirkecombokhoz. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, amit tálaláskor a meleg csirkecombokra morzsolunk.