- 6 egész csirkecomb
- 4 nagy paradicsom
- 3 nagy lilahagyma
- 500 ml zöld magozott olívabogyó
- 200 g feta sajt
- 2 tk olaszos fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
- 12 pita
Az egész csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk és az alsó combokat elválasztjuk a felsőtől. Tepsibe helyezzük, tetszés
szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A lilahagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk
és karikákra szedjük, majd rádobáljuk a csirkecombokra. A
paradicsomokat is felkarikázzuk, és azokat is ráhelyezzük. Végül rászórjuk az
olívabogyókat.
Meglocsoljuk az olívaolajjal, fóliával letakarjuk, és betesszük a
sütőbe kb. 50-60 percre (200 fokon). Amikor a csirkecombok megpuhultak,
levehetjük a fóliát, és még pár percet piríthatjuk.
Tálalás előtt a pitákat 1-2 percre betesszük a mikróba, melegen kínáljuk a csirkecombokhoz. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, amit tálaláskor a meleg csirkecombokra morzsolunk.