Hozzávalók:
150 g vöröshagyma
80 g póréhagyma
2-3 cikk fokhagyma
egy kiskanál cukor
egy kiskanál cukor
25 g vaj
25 g liszt
650 ml marhahús alaplé
100 ml száraz fehérbor
ízlés szerint só, bors
ementáli sajt
rozscipó
A cipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a
belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és alacsony hőfokon, fedő alatt kb 15 perc alatt megpirítjuk. Közben figyeljük, hogy nehogy leégjen.
Ha megpirult a hagyma, egyenletesen rászórjuk a cukrot és gyakori kevergetés mellett addig karamellizáljuk, míg szép aranybarna nem lesz (kb 30-40 perc).
Miután a hagyma elérte a kellő állapotot, megszórjuk liszttel, átkavarjuk és kb 3 percig főzzük. Majd felöntjük a borral, és a húslével. Most beállítjuk a leves ízét a sóval, kevés őrölt borssal, majd alacsony hőfokon tovább főzzük 30-40 percig.
A kész levest cipókba szedjük, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal és tálaljuk.
Ha megpirult a hagyma, egyenletesen rászórjuk a cukrot és gyakori kevergetés mellett addig karamellizáljuk, míg szép aranybarna nem lesz (kb 30-40 perc).
Miután a hagyma elérte a kellő állapotot, megszórjuk liszttel, átkavarjuk és kb 3 percig főzzük. Majd felöntjük a borral, és a húslével. Most beállítjuk a leves ízét a sóval, kevés őrölt borssal, majd alacsony hőfokon tovább főzzük 30-40 percig.
A kész levest cipókba szedjük, szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal és tálaljuk.