2012. január 31., kedd

Káposztalé leves

Hozzávalók:
- fél kg csontos hús
- 30 dkg disznó agy
- fél kg darált disznóhús
- 2 csésze rizs
- só, bors
- 1 tojás
- savanyú-káposztalé ízlés szerint
- 2 liter víz
- tejföl

A csontos húst a 2 liter vízben főzni kezdjük. A darált disznóhúst, 1 csésze rizst, sót, borsot és az egész tojást összegyúrjuk és diónyi golyókat formázunk. Amikor a csontos hús félig megpuhult, a húsgombócokat is a vízbe tesszük főni. 

Amikor megfőttek a gombócok, belefőzzük a másik csésze rizst is. Ízlés szerint öntünk hozzá a savanyú káposzta levéből annyit, hogy kellemesen savanykás legyen, majd a legvégén beletesszük a disznó agyat, amivel 5-10 percet főzzük. Tejföllel tálaljuk.