Tíz-tizenegy éves lehettem, amikor a kezembe került az első igazi szakácskönyv. Addig csak a nagyanyám kézzel írott, vaskos, piros borítós szakácskönyvét tiszteltem távolról.
Aztán egy egri kirándulás alkalmával valahogy a bevásárlókosárba vándorolt egy palóc szakácskönyv. Abban fedeztem fel a rakott bundáskenyér receptjét.
Anyu szoknyája mellől figyeltem végig a műveletet és az eredmény nem maradt el. Fáradt, téli estéken azóta is ezzel kényeztetjük magunkat.
Hozzávalók:
- tojás
- kenyérszeletek
- sajt szeletek
- só, bors
- olaj
A tojásokat felverjük, megsózzuk és beleforgatjuk a kenyérszeleteket. A sajtszeleteket enyhén megborsozzuk.
Az olajat melegedni tesszük, majd két szelet kenyér közé egy-két szelet sajtot teszünk és forró olajban (legalább félig lepje el a kenyérszeleteket) kisütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk és azonnal tálaljuk.