2012. január 31., kedd

Chili con carne - paprikába töltve

Hozzávalók:

- 60 dkg vegyes darálthús
- 1 vöröshagyma
- 1 piros húsú kaliforniai paprika
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl marhahúsleves
- 1 kiskanál csilikeverék vagy 1 kiskanál csípős Piros Arany
- 1 mokkáskanál oregánó
- 2 kisebb paradicsom
- 1 csípős zöldpaprika
- 40 dkg Bonduelle konzerv vörösbab
- 20 dkg Bonduelle konzervkukorica
- só, bors

A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, az előbbit félkarikákra, az utóbbit vékony csíkokra vágjuk. Az olajon a húst a hagymával együtt 4-5 percig pirítjuk, a paprikát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. Pár percnyi pirítás után a levessel fölöntjük, a csilikeverékkel vagy Piros Arannyal és az oregánóval fűszerezzük. Az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is beledobjuk.

Ha a felforrt, kis lángra állítjuk, lefedjük, 30-35 percig pároljuk. Amikor kész, a levével együtt hozzáadott babbal és kukoricával gazdagítjuk, 4-5 percig főzzük, megsózzuk, utánafűszerezzük. Külön bab és kukorica helyett a Bonduelle mexicana vörösbabbal is készíthetjük.

Tálaláskor a félbe vágott kaliforniai paprikába töltjük a húst.