Hozzávalók:
- 1 és fél evőkanál neszkávé
- fél dl forró víz
- 4 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rum
- 3 dl tejszín
- 1 és fél evőkanál porcukor
- kakaópor vagy fahéj a tetejére
A neszkávét feloldjuk forró vízben. Amíg kihűl, kézi habverővel összekeverjük egy fémtálban a tojássárgákat a cukorral, a rummal és hozzáöntjük a kávét. Gőzölgő víz felett addig keverjük, amíg sűrű, habos nem lesz, majd levesszük a gőzfürdőről és tovább keverjük, hogy kihűljön.
A tejszínt a porcukorral kikavarjuk. A hab kétharmadát a kihűlt kávés krémhez adjuk és az egészet szétosztjuk 4 pohárban. A tetejére halmozzuk a maradék tejszínhabot és tálalás előtt meghintjük kakaóporral vagy őrölt fahéjjal.