- 2-2,5 ek rizs
- 3 dl natúr joghurt
- fél tojássárgája
- fél ek liszt
- 1 csapott ek szárított, morzsolt menta
- 1-2 tk citromlé
- 1,5 l víz
- 1 púpozott tk só
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük.
Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, a liszttel, a citromlével és a sóval. Amikor a víz felforrt, félrehúzzuk a tűzről, a joghurtos keverékhez merünk és keverünk fokozatosan 2-3 merőkanállal belőle, majd ezt lassan, kézi habverővel folyamatosan keverve visszaöntjük a vízhez.
Hozzákeverjük a mentát is, majd újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, elzárjuk a tüzet, és fedő alatt hagyjuk a rizst még 15 percig dagadni.
Melegen vagy behűtve is fogyaszthatjuk.