2013. június 20., csütörtök

Hideg meggyleves

Hozzávalók:
- 35 dkg kimagozott meggy
- 3 dl tej
- 1-2 evőkanál vaníliapuding
- 1 egész fahéj
- szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- vaníliás cukor
- só

A kimagozott meggyet fazékba tesszük a fahéjjal, pár szem szegfűszeggel, pici sóval és cukorral. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a gyü,ölcsöt és puhára főzzük. 

Ha megpuhult a gyümölcs, a hideg tejben elkeverjük a pudingport (ebbe tesszük a vaníliás cukrot), csomómentesen és lassan adagolva, folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük.

Felforraljuk és már kész is. Az állaga akkor jó, ha kicsit sűrű, sodó jellegű. Hidegen is fogyasztható.

Tejszínhabbal, mentalevéllel tálaljuk.