2013. június 22., szombat

Magyaros gombaleves

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- tejföl
- só
- frissen őrölt feketebors
- 1 ek csípős paprikakrém
- 1 tojásból készült csipetke

A hagymát, fokhagymát és a petrezselymet nagyon apróra felvágjuk. A gombát szűrőn átmossuk, majd felszeleteljük.

A felhevített olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt saját levében addig pároljuk, még majdnem zsírjára pirul.

Ekkor meghintjük a liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a fokhagymával átkeverjük. Félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát.

Felöntjük 1 liter forró vízzel. Beletesszük a csipetkét, majd készre főzzük.

Tálalás előtt belekeverjük a paprikakrémet. Tejföllel meglocsolva és az aprított petrezselyemmel kínáljuk.