2014. június 1., vasárnap

Epres-tejszínhabos torta Gyermeknapra

Hozzávalók:
- piskóta (20 cm átmérőjű, 5 cm magas)
- 1 tasak vanília puding
- 5 dl tej
- 2 dl tejszínhab
- 20 dkg eper

A piskótalapot három szeletre vágjuk és meglocsoljuk cukros vízzel.

A pudingot elkészítjük, ha kihűlt, hozzáadunk annyi tejszínhabot, hogy kenhető krémet kapjunk. Az eperszemeket megmossuk és félbevágjuk. 

A legalsó tortalapra eperszemeket helyezünk a pereme mentén kör alapban, majd rákenjük a vaníliás krémet. Újabb piskótaréteg következik eperrel és krémmel, majd rátesszük a harmadik piskótalapot is. 

A krémmel teljesen bekenjük a tortát, vízbe mártott késsel egyenletesen elsimítjuk a tetejét, és eperszemekkel díszítjük.