- 40 dkg friss juhsajt
- 4 dl szűz olívaolaj
- egy csokor petrezselyem
- pár szál majoránna
- két kis fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- színes bors
A sajtot akkora szeletekre vágjuk, hogy beférjen a pácolásra használt nagyobb befőttes üvegbe.
A hagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet enyhén megpörköljük a sütőben, majd következik a rétegezés: a befőttes üveg aljára egy kis olivaolajat öntünk, ráteszünk egy szelet sajtot, hagymát, fűszert. Ezt folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók/megtelik az üveg. A végén rátöltjük az olivaolajat, hogy teljesen befedje a hozzávalókat.
Néhány napig hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. A megmaradt olivaolajat fel lehet használni a következő adag páclevéhez.