2014. június 26., csütörtök

Pácolt sajt

Hozzávalók:
- 40 dkg friss juhsajt
- 4 dl szűz olívaolaj
- egy csokor petrezselyem
- pár szál majoránna
- két kis fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- színes bors

 A sajtot akkora szeletekre vágjuk, hogy beférjen a pácolásra használt nagyobb befőttes üvegbe. 

A hagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet enyhén megpörköljük a sütőben, majd következik a rétegezés: a befőttes üveg aljára egy kis olivaolajat öntünk, ráteszünk egy szelet sajtot, hagymát, fűszert. Ezt folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók/megtelik az üveg. A végén rátöltjük az olivaolajat, hogy teljesen befedje a hozzávalókat. 

Néhány napig hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. A megmaradt olivaolajat fel lehet használni a következő adag páclevéhez.