- 120 g cukrozatlan kakaópor
- 150 g vaj
- 300 g cukor (kristály)
- 120 g liszt (vagy érzékenyeknek ugyanennyi darált mandula vagy dió)
- 6 db tojás
- 1 dl napraforgó olaj
- 10 ml vanília aroma
- 0.5 db chili (őrölt, elhagyható vagy ízlés adható hozzá több is)
- 30 g joghurt (natúr, személyenként)
- 1 teáskanál fahéj
Kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű sütőformát. Kerek tortaformánál 24 cm-est.
Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a kakaóport. Jöhet a chili óvatosan adagolva. Kóstolgassuk közben, akkor jó, ha nem érezzük kifejezetten az ízét, mert az majd a sülés közben jön elő.
Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát.
Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, kézzel finoman homogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük.
180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróba! Ez nem olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből.
Joghurttal megcsorgatva, fahéjjal megszórva, még melegen tálaljuk.