- 3 kg báránygerinc
- 200 g olaj
- 400 g császárszalonna
- 1 kg csemege paradicsom
- 1 kg friss tisztított zöldbab
- 100 g tisztított vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- őrölt bazsalikom
- tárkony
- 200 g olaj
- 400 g császárszalonna
- 1 kg csemege paradicsom
- 1 kg friss tisztított zöldbab
- 100 g tisztított vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- őrölt bazsalikom
- tárkony
A
báránybordákat szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban
félangolosra sütjük.
A császárszalonnát kis kockára vágjuk, serpenyőbe téve megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az időközben leforrázott és héjától megtisztított, kockára vágott csemege paradicsomot, megsózzuk, kevés zúzott fokhagymával, őrölt borssal, őrölt bazsalikommal, tárkonnyal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a frissen főzött zöldbabot, kevés fehér borral felengedjük, nyílt lángon pirítjuk, majd az egészet az ürübordák tetejére helyezzük, felforraljuk.
Hasábburgonya körettel tálaljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
A császárszalonnát kis kockára vágjuk, serpenyőbe téve megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az időközben leforrázott és héjától megtisztított, kockára vágott csemege paradicsomot, megsózzuk, kevés zúzott fokhagymával, őrölt borssal, őrölt bazsalikommal, tárkonnyal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a frissen főzött zöldbabot, kevés fehér borral felengedjük, nyílt lángon pirítjuk, majd az egészet az ürübordák tetejére helyezzük, felforraljuk.
Hasábburgonya körettel tálaljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.