- 2 kg bárányhús (eleje és lapockája)
- 4 dkg só
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 1/2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg tárkony
- 5 dkg liszt
- pár szem bors
- tárkonyecet (vagy közönséges ecet)
A bárányt kicsontoljuk, a húst felvagdaljuk, leforrázzuk, majd a leszűrt csontlében feltesszük főni. Ha felforrt, megsózzuk. A megtisztított, egész hagymát és a borsot egy vászonzacskóba kötve belefőzzük. és amikor a hús megpuhult, kivesszük.
A finomra vágott tárkonyt beletesszük. Közben vajjal és zsírral rántást készítünk, ezzel feleresztjük és összefőzzük. Tárkonyecettel ízesítjük és belekeverjük a tejfölt.
Tálalás előtt a tejszínnel elkevert tojássárgát keverünk bele.
Régi, erdélyi recept